Hlavní obsah

Čtyři zavraždění v ústavu pro postižené v Postupimi, zatkli zaměstnankyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ústav pro postižené v Postupimi se stal dějištěm krvavého zločinu. Ve středu večer byly objeveny čtyři mrtvoly. Příčina smrti je podle patologa jasná na první pohled, byly to vraždy. Všichni byli zavražděni, napsal server deníku Bild. Policisté zadrželi 51letou pracovnici ústavu. Zatím ale stále není jasné, co bylo motivem hrůzného činu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V ústavu Thusneldy von Saldernové byly ve středu večer v různých pokojích nalezeny čtyři mrtvoly a jedna těžce zraněná osoba. „Mrtvoly vykazovaly známky použití velmi hrubé síly,“ popisuje policie příčinu smrti. Co přesně se těmto pěti lidem stalo a zda jsou všichni pacienty kliniky, policie nechce sdělit s odkazem na to, že musejí být nejprve informováni příbuzní a pozůstalí.

Podle deníku Bild byl vražednou zbraní nůž. Polici přivolal manžel zadržené ženy. Ta mu měla říct, když se vrátila ze zaměstnání, že zabila několik lidí, píšou německá média. Dva zavraždění měli být dlouholetými obyvateli domova, měli v něm žít od svých dětských let, píše Bild s odkazem na své zdroje obeznámené s vyšetřováním.

Státní zastupitelství ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách oznámilo, že byla zadržena zaměstnankyně ústavu. Je vyšetřována pro podezření z úmyslného zabití. O možném motivu zatím nejsou k dispozici žádné informace. Přesný průběh a okolnosti činu dosud nebyly objasněny. „V tuto chvíli se zajišťují důkazy,“ uvedli vyšetřovatelé.

Zdravotnický komplex, kde se staly vraždy, se nachází ve čtvrti Babelsberg. Zahrnuje nejen ústav pro postižené, ale také centra denní péče a školy, pracoviště a obytné prostory pro osoby se zdravotním a mentálním postižením a poradenská centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám