Hlavní obsah

Charlie Hebdo poprvé vyšel v Německu, dělá si legraci z Merkelové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský satirický měsíčník Charlie Hebdo poprvé vyšel v Německu. První německy psané číslo bylo publikováno s karikaturou spolkové kancléřky Angely Merkelové na přebalu. A legraci z Merkelové si autoři udělali i uvnitř vydání. Kancléřka je tam vyobrazena, kterak sedí na toaletě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Týdeník Charlie Hebdo vyšel poprvé v němčiněVideo: AP

 
Článek

„Humor je všude, dokonce i v Německu. Publikování Charlie Hebdo v jiném jazyce je pro nás experiment, kterým si zkoušíme získat fanoušky, kteří by nám ho (časopis) pomohli bránit,“ řekl deníku Guardian jeden z autorů časopisu známý pod pseudonymem Riss.

První cizojazyčné vydání Charlie Hebdo má šestnáct stran a vyšlo v nákladu 200 tisíc kusů. Je věnováno satiře vztahující se k německé reflexi národní identity, uprchlické krize a dalších společenských témat.

Pařížská redakce časopisu Charlie Hebdo se stala 7. ledna loňského roku terčem útoku islámských teroristů. Dva francouzští džihádisté tehdy povraždili 12 lidí včetně osmi karikaturistů a redaktorů. Útočníci tvrdili, že tak chtěli potrestat Charlie Hebdo za jeho karikatury proroka Mohameda. Nejen podle radikálních muslimů tím list urážel jejich víru, připomněla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám