Hlavní obsah

Černí pasažéři chtěli donutit kapitána, aby připlul k britským břehům. Posádka se zamkla na můstku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Čtyři černí pasažéři vyhrožovali v pátek 27členné posádce italské kontejnerové lodi Grande Tema plující z Nigérie do Velké Británie. Chtěli, aby se u Kentu přiblížila ke břehu, zřejmě pak chtěli doplavat ke břehu a dostat se nelegálně do Spojeného království. Posádka se zamkla na kapitánském můstku a přivolala policii a pobřežní stráž, která podezřelé zadržela.

Foto: Profimedia.cz

Loď Grande Tema u britského pobřeží

Článek

„Požadovali se dostat blíž (ke břehu). Jejich požadavek byl zřejmě dán tím, že chtěli vyskočit a dostat se na britské pobřeží,“ řekl mluvčí společnosti Grimaldi Lines, která loď provozuje. Dodal, že si opatřili „železné trubky a podobné věci, jimiž vyhrožovali“.

„Je to malá skupinka, ale jistě můžete pochopit, že to mohlo vyděsit,“ řekl dále mluvčí Paul Kyprianu. „Posádka zareagovala a zamkla se na můstku, takže byla v bezpečí; nemáme žádné zranění,“ řekl.

Mluvčí dále uvedl, že kapitán kontaktoval už v pátek v 9.15 ráno „britské úřady - essexskou policii a pobřežní stráž“.

Příslušníci zvláštních jednotek britského námořnictva dorazili k lodi na záchranných člunech a zadrželi čtyři útočníky podle zákona o imigraci.

Policie uvedla, že šlo o komplexní zásah, ale už v jeho průběhu řekla: „Nemáme žádné zprávy, že by byl někdo zraněn nebo ohrožen. Nepostupujeme, jako by šlo o incident spojen s braním rukojmí, terorismem nebo pirátstvím.“

Reklama

Výběr článků

Načítám