Hlavní obsah

Britská seniorka umírala v nemocnici, manažer pečovatelského domu jí mezitím vykradl pokoj

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 27 měsíců stráví za mřížemi bývalý manažer pečovatelského domova v britském městě Eastbourne. Jen necelé dvě hodiny poté, co jedna z obyvatelek domova upadla a musela být odvezena do nemocnice, kde později zemřela, prohledal Adam Brooks její pokoj a ukradl cennosti. Při činu jej zachytila kamera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiatřicetiletý Brooks přišel do pokoje třiaosmdesátileté Jackie Whiteové 25. srpna loňského roku poté, co ženu ambulance po ošklivém pádu odvezla do nemocnice. Místnost prohledal a odnesl si cennosti a hotovost.

Nepočítal však s tím, že byla v místnosti ukryta kamera, kterou tam předtím umístila rodina nemocné seniorky. Soud v anglickém Northamptonu nyní poslal zloděje na 27 měsíců za mříže.

Mezitím, co Brooks prohledával pokoj seniorky, Whiteová umírala v nedaleké nemocnici. Po chvíli si manažer objektu všiml, že je v místnosti umístěna kamera, kterou odsunul na stranu. Zařízení ale stihlo jeho řádění zaznamenat a zděšení pozůstalí si později záběry mohli prohlédnout.

„Kameru jsme tam umístili, protože matka trpěla demencí a báli jsme se o její bezpečnost. Chtěli jsme se podívat, jak upadla, a uviděli jsme tohle. Je to absolutní šok a horor spatřit Adama, jak okrádá naši matku necelé dvě hodiny poté, co ji zraněnou odvezla sanitka,” uvedl syn Whiteové Martin, který záběry sledoval společně se svou sestrou v době, kdy jejich matka ještě bojovala o život.

„Místo toho, abychom se s ní v tichosti rozloučili, museli jsme sledovat tohle. Je hrozné, že někdo, koho jsme považovali za přítele, dokázal spáchat něco takového,” dodal syn okradené ženy, která byla v roce 1993 za svoji charitativní činnost oceněna britskou královnou Řádem britského impéria.

Reklama

Výběr článků

Načítám