Hlavní obsah

Britská nemocnice neodpojí smrtelně nemocné dítě od přístrojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětská nemocnice v Londýně, v níž leží jedenáctiměsíční Charlie Gard trpící nevyléčitelným syndromem mitochondriálního vyčerpání, se rozhodla neodpojit dítě od přístrojů, ač to bez souhlasu rodičů povolily soudy. Rozhodla se prozkoumat nové možnosti experimentálního léčení poté, co se na ni v posledních 24 hodinách obrátili experti dvou zahraničních nemocnic.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Těžce nemocný Charlie Gard

Článek

"Domníváme se, stejně jako Charlieho rodiče, že je správné prozkoumat tyto možnosti," sdělila nemocnice Great Ormond Street Hospital.

Případ chlapce, který bez pomoci lékařů nemůže dýchat ani se hýbat, navíc nevidí a neslyší, vzbudil mezinárodní zájem. Podporu malému Charliemu vyjádřil i papež František nebo americký prezident Donald Trump.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Rodiče se svým nemocným dítětem

Britské soudy v dubnu povolily chlapcovo odpojení od přístrojů, jeho rodiče přesto boj proti mimořádně vzácnému genetickému onemocnění nevzdávají. [celá zpráva]

Již delší dobu usilují o transport svého syna do USA, na který se ve sbírce vybralo již přes 1,3 miliónu liber (37 miliónů korun). S nabídkou léčby přišla i vatikánská nemocnice Bambino Gesù.

Není to první případ, kdy britská justice nebere v potaz možnost mezinárodní léčby, když ta domácí narazí na své limity. Známý je případ malého chlapce Ashyi Kinga, který se před třemi lety v Česku podrobil protonové léčbě mozkového nádoru poté, co nad ním britští experti zlomili hůl. Dítě nyní již chodí do školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám