Hlavní obsah

Bouře se blíží, v Německu způsobily další záplavy

Berlín
Aktualizováno

Německo se nadále potýká s bouřemi způsobujícími místní záplavy. Ty v noci na středu postihly spolkové země Hesensko a Dolní Sasko. Severní Porýní-Vestfálsko, přes které se bouře přehnaly v úterý, se s následky stále vypořádává. Po poledni se první bouřky začaly objevovat i v oblasti Krušných hor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Západem Německa se prohnala silná bouřeVideo: Reuters

 
Článek

Meteorologové očekávají, že odpoledne se od západu a severozápadu začnou bouřky vytvářet i na našem území. Upozornili, že ojediněle mohou být doprovázeny přívalovými srážkami, krupobitím a silným větrem, který bude v nárazech dosahovat až rychlosti 90 kilometrů v hodině.

V hesenském Kasselu kvůli přívalovým dešťům a záplavám evakuovali nemocnici a pečovatelský ústav. Zaplaveny byly také desítky sklepů. Značná část dvousettisícového města se kvůli bouři ocitla bez proudu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Dolním Sasku byla krátkodobě zaplavena dálnice A7 a záchranáři hlásí desítky polámaných stromů, které se zřítily na domy nebo na zaparkovaná auta. Podle televize N24 museli hasiči na jihu země od půlnoci do rána zasahovat na více než 250 místech.

Čtyřicetikilometrová kolona

Také Severní Porýní-Vestfálsko se stále vyrovnává se škodami, které tam bouře, jež si vyžádala šest mrtvých, způsobila v úterý.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Následek bouře v Severním Porýní-Vestfálsku

Desítky škol zůstávají zavřené. Velké problémy jsou v dopravě. Přerušené je i páteřní železniční spojení mezi Kolínem nad Rýnem a Düsseldorfem a například na dálnici A40 mezi Duisburgem a Dortmundem se ve středu ráno utvořila 40 kilometrů dlouhá kolona.

Meteorologové varují, že bouře zasáhnou i další části Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám