Hlavní obsah

Bouře a průtrže na jihu Evropy si vyžádaly už sedm mrtvých

Paříž/Řím/Atény

Nejméně sedm mrtvých si vyžádaly bouřky a záplavy, které v posledních dnech postihly jižní Francii, severní Itálii a západní Řecko. S odvoláním na místní úřady o tom v pondělí informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Počasí ve Francii, Itálii a ŘeckuVideo: Reuters

 
Článek

O čtyřech mrtvých už v neděli informovali zástupci francouzského departementu Var. Všichni zahynuli v okruhu 30 kilometrů od města Draguignan. Bilance obětí bouřek doprovázených vydatným deštěm by nemusela být konečná. Ve Francii se stále dva lidé pohřešují.

V Itálii se v bouřkách zřítil dálniční viadukt

Zahraniční

Italské úřady v pondělí oznámily nález těla ženy, kterou pohřešovaly od neděle v oblasti města Alessandria. Zatímco pro jihovýchod Francie už meteorologové zrušili druhý nejvyšší stupeň povodňového nebezpečí, na severu Itálie v pondělí hladina řek dál stoupá. Řeka Ticino se vylévá z břehů a zaplavuje ulice Pavie. Obavy panují také ze stoupající hladiny na středím toku řeky Pád.

Foto: Brice Rodiere, Reuters

Vlnaymi zaplavené ulice ve francouzském Villefranche-Sur-Mer

Dvě oběti také hlásí z Řecka, kde se v neděli v silné bouři nedaleko města Patra převrátila jachta. Oba mrtví muži jsou Řekové, informovala agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

V části Řecka západně od Atén déšť v noci na pondělí vyplavil stovky domů. Na řadě míst v severní části Peloponéského poloostrova musely úřady uzavřít silnice kvůli sesuvům podmáčených svahů. Nejhůře je postižené přímořské letovisko Kineta nedaleko Korintu, kde na domy sjely svahy z kopců, jejichž porost v létě poškodily rozsáhlé lesní požáry.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

V řecké vesnici Kineta povodeň odnesla i auto.

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Vzedmutá řeka Pád u Turína

Reklama

Výběr článků

Načítám