Hlavní obsah

Berlusconiho vystřídá jeho oblíbená dcera

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italského expremiéra Silvia Berlusconiho (76) pronásledovaného skandály má v čele jeho strany Lid svobody (PdL) nahradit dcera Marina (46). O podobném řešení se spekuluje už dlouho, podle listu La Repubblica dohodu tentokrát stvrdila pondělní večeře v Berlusconiho vile v Arcore.

Foto: Profimedia.cz

Marina Berlusconiová

Článek

Ve stejný den magnáta nepravomocně odsoudili k sedmi letům vězení za pohlavní styk s nezletilou. [celá zpráva]

Marina krátce po vynesení rozsudku vyjádřila médiím své „rozhořčení“ nad verdiktem. Při večeři, jíž se zúčastnili další Berlusconiho synové a jeho právník, se expremiér přesvědčil, že „Marina je ta pravá“, řekl deníku Lui­gi Bisignani, lobbista blízký magnátovi.

Marina, matka dvou dětí (z nichž jedno pojmenovala Silvio), je Berlusconiho dcerou z prvního manželství a jeho miláčkem, protože stála vždy na jeho straně. Má rázný charakter a je šéfkou finanční společnosti Fininvest a dědičkou nakladatelství Mondadori.

V čele strany, která se asi vrátí k původnímu názvu Forza Italia, stane už na podzim. „Naši voliči v ní najdou mladší verzi Berlusconiho,“ dodal nejmenovaný stranický činitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám