Hlavní obsah

Bavorsko a Bádensko-Württembersko otevírají očkování pro všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorsko a Bádensko-Württembersko jako první německé spolkové země nabídnou od pondělí 17. května vakcíny proti nemoci covid-19 všem zájemcům, ale jen v ordinacích praktiků. V očkovacích centrech budou prozatím nadále upřednostňovány nejohroženější skupiny obyvatel.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Vakcíny Moderna, Johnson & Johnson a Pfizer/BioNTech

Článek

Bavorský premiér Markus Söder ve středu oznámil, že bude na praktických lékařích, aby rozhodli, komu očkování podají. Žádat o vakcínu tak u svého lékaře nově může každý, jistotu, že dávku ihned dostane, ale nemá.

Do Německa za nákupy jen s očkováním či potvrzením o prodělání koronaviru

Koronavirus

Stejný krok ve středu učinilo Bádensko-Württembersko. Tamní ministerstvo zdravotnictví sdělilo, že od pondělí bude přednostní systém dodržován jen v očkovacích střediscích. Zemský ministr zdravotnictví Manfred Lucha nicméně vyzval obyvatele, aby byli solidární, protože očkovací látky stále není přebytek.

Němec dostal omylem pětinásobek běžné dávky

Koronavirus

Obyvatelé Německa se již nyní mohou nechat naočkovat preparáty od společností AstraZeneca a Johnson & Johnson. Německo tyto vakcíny kvůli případům mozkové žilní trombózy hlášené u očkovaných sice doporučuje jen starším 60 let, ostatní ji ale mohou dostat na vlastní nebezpečí po konzultaci se svým lékařem.

Bavorsko a Bádensko-Württembersko nově všem zpřístupní také očkování látkou od společností Pfizer/BioNTech a Moderna.

Lékaři v Německu dali ze soucitu vakcíny dětem z hospicu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám