Hlavní obsah

14letá Belgičanka si vzala život poté, co ji znásilnila tlupa mladíků a fotky dala na web

Gent

Belgií otřásá případ sebevraždy čtrnáctileté dívky, která si vzala život poté, co ji znásilnila pětice mladíků, při tom se nafotila a snímky umístila na internet. K hromadnému znásilnění mělo podle belgických médií dojít v polovině května na hřbitově ve městě Gent na severu země. Pětice pachatelů, z nichž tři jsou nezletilí, byla dopadena.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Belgická prokuratura se podle BBC k případu vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nechce obšírněji vyjadřovat. Uvedla pouze to, že trojice útočníků skončila v detenčním zařízení pro mladistvé a dva podezřelí ve věku 18 a 19 let ve vazbě. Oficiálně jsou vyšetřováni pro „činy, které předcházely smrti“ nejmenované dívky.

Na domluvenou schůzku vzal kumpány

Podle belgických médií si čtrnáctiletá dívka na hřbitově domluvila schůzku s jedním z mladíků, kterého znala. Ten ale přišel se čtveřicí kumpanů a společně s nimi dívku znásilnil. Když se následně dívka dozvěděla, že jsou snímky ze sexuálního útoku dostupné na internetu, vzala si život.

„Ty fotky pro ni byly poslední kapkou. Celý svět se jí zhroutil. Jediné, v co teď mohu doufat, je spravedlnost,“ řekl belgickému listu Het Nieuwsblad otec oběti.

Tresty za znásilnění v Česku: Jen třetina pachatelů skončí za mřížemi

Krimi

Ke znásilnění mělo dojít 15. května, k sebevraždě dívky o čtyři dny později. Na důvod sebevraždy měly upozornit kamarádky oběti. Britský server The Daily Mirror napsal, že mladistvým útočníkům je 14 a 15 let a mezi pachateli byli bratři.

K případu už se vyjádřily politické špičky Belgie. Mimo jiné i ministr spravedlnosti Vincent van Quickenborne. „Hrozné. Slova nedokážou vystihnout, jak strašné to je. Myslím na příbuzné a přátelé oběti. Podezřelí byli zatčeni a vyšetřování pokračuje. Spravedlnosti musí být učiněno za dost,“ uvedl.

Uprchlý belgický Rambo sepsal seznam lidí určených k likvidaci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám