Hlavní obsah

Německý středoškolák musel nosit tabuli s rasistickými hesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAREY

Skupina středoškoláků z Parey v německém Sasku-Anhaltsku nutila spolužáka, aby po školním dvoře chodil s tabulí popsanou rasistickými hesly. Podle agentur nabírá pravicový extremismus v této části země na síle. Tabule byly popsány protižidovskými slogany v žargonu, který používali nacisté.

Článek

Tři mladíci ve věku 15 až 16 let jsou podezřelí, že k tomuto činu, na který policii upozornil učitel, přinutili svého šestnáctiletého spolužáka.

Policie je nyní vyšetřuje kvůli podezření z vyvíjení nátlaku a státní zastupitelství zjišťuje, zda se mohli dopustit i jiných trestných činů.

Neonacisté loni v Sasku-Anhaltsku spáchali 1100 trestných činů. O rok dříve to bylo 741 trestných činů. Ze 1230 na 1460 se zvýšil i počet příslušníků krajně pravicové scény.

Pravicový extremismus je problémem hlavně ve východní části Německa, která se potýká s vysokou nezaměstnaností a problematickým ekonomickým rozvojem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám