Hlavní obsah

Papež plánuje návštěvu ČR začátkem září 2007

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VATIKÁN

Papež Benedikt XVI. přijede do České republiky kolem 8. září 2007. V té době bude na návštěvě Rakouska, v jejímž rámci plánuje i jednodenní návštěvu České republiky, o které už jednal s kardinálem Miloslavem Vlkem. Přesný termín návštěvy ČR ani místo, kam by měl Benedikt XVI. zavítat, nejsou zatím známy.

Článek

Papež zavítá 8. září do rakouského poutního místa Mariazell ve Štýrských Alpách. V tomto horském letovisku se uskuteční oslavy 850. výročí založení baziliky, která je zároveň nejslavnější mariánskou svatyní ve střední Evropě. Rakouští biskupové zvali Benedikta XVI. k této návštěvě už v listopadu 2005.

V souvislosti s touto cestou plánuje papež i jednodenní návštěvu České republiky. Hovořil o ní s kardinálem Miloslavem Vlkem a Česká biskupská konference pro něho připravuje oficiální pozvání.

První informace o možné návštěvě Benedikta XVI. v Česku se objevily už loni v prosinci v souvislosti s ohlášením papežovy cesty do Bavorska. Letos v lednu však Česká biskupská konference oznámila, že papež tento rok do České republiky nepřijede. O zářijovém termínu se poprvé zmínil začátkem minulého měsíce kardinál Vlk v rozhovoru pro Rádio Proglas. [celá zpráva]

Předchozí papež Jan Pavel II. navštívil ČR třikrát - v letech 1990, 1995 a 1997.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám