Hlavní obsah

V bunkru na Krétě našli tělo nezvěstné americké molekulární bioložky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Tělo 59leté americké molekulární bioložky Suzanne Eatonové, která zmizela minulý týden, se našlo v pondělí na ostrově Kréta v bunkru z druhé světové války. Policie její smrt vyšetřuje jako násilný čin, informovala stanice BBC. Pitva prokázala, že byla udušena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V bunkru na Krétě našli tělo americké molekulární bioložky EatonovéVideo: AP

 
Článek

Devětapadesátiletá molekulární bioložka ze světově uznávaného Planckova institutu přijela na Krétu na vědeckou konferenci. Minulé úterý si vyrazila zaběhat a od té doby byla nezvěstná. Rozběhlo se rozsáhlé pátrání.

Podle policie byla nalezena v bunkru v obtížně přístupném skalnatém terénu zhruba 10 kilometrů od místa, kde byla naposledy spatřena. Její tělo objevili v pondělí dva místní lidé, kteří se vydali na průzkum bunkrů vytvořených ve skalách nacisty během okupace Kréty.

Foto: ČTK/AP

Suzanne Eatonová na nedatovaném záběru

Podle policie bylo příčinou její smrti udušení. Na těle nemá jiné známky zranění. Policisté zjišťují, zda byla zabita v bunkru, či tam bylo dopraveno až její mrtvé tělo. Pátrají i po možném motivu.

Bunkry jsou oblíbeným cílem některých turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám