Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec v poutech, viněný z brutálního znásilnění v Německu, u soudu jen plakal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celou dobu plakal a křičel, popsal deníku Bild advokát Ferdi Yilderim chvíli, kdy byla na čtrnáctiletého Georgiho S. uvalena vazba. Chlapec je jedním ze skupiny pěti dětí, které v pátek večer znásilnily 18letou dívku ve městě Mülheim an der Ruhr ve spolkové zemi Severní Porýní -Vestfálsko. Vyšetřovatelé považují Georgiho S. za hlavního strůjce útoku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soudce uvalil na chlapce vazbu kvůli tomu, že se už dříve dopustil dvou sexuálních útoků. Za ně ovšem nemohl být trestaný vzhledem k tomu, že tehdy mu ještě nebylo 14 let, napsal deník Bild. V Německu je hranice trestní odpovědnosti posunutá na 14 let.

„Viděl jsem Georgiho jen dvě minuty. Byl spoutaný a vypadal jako 14letý kluk, který musí jít do vězení. Během jednání se zhroutil a usedavě plakal. Snažil se něco říct, ale nedostal slovo,“ řekl advokát Yilderim. Přiznal, že za svou dosavadní praxi, případ podobného typu neřešil.

V pátek večer pětice chlapců ve věku 12 a 14 let původem z Bulharska napadla 18letou dívku v poklidné vilové čtvrti na okraji města. Nejprve ji surově zmlátili a potom brutálně znásilnili. Vše si natáčeli na video. Vyšetřovatelé hovoří o „orgiích násilí“, které jdou nad rámec představitelného.

Advokát Yilderim zastupuje mladistvé od roku 2006. „K případu jsem se dostal úplně běžně. Oslovili mě rodiče Georgiho,“ řekl. S chlapcem zatím hovořil jen dvě minuty, delší návštěvu plánuje v následujících dnech.

Dalším pachatelem by měl být 14letý Simeon S, bratranec uvězněného Georgiho. Simeon S. byl po výslechu propuštěn a je vyšetřován na svobodě. Obě rodiny pocházejí z bulharského Pazardžiku. Do Německa se přistěhovaly před zhruba dvěma lety. Jedna ze sousedek Erika L. (79) uvedla, že obě rodiny byly agresivní, zvláště otec Georgiho. Oba chlapce viděla jen se poflakovat na ulici a před nákupním centrem.

Rodiny obou chlapců jsou příjemci sociálních dávek a nájemné za ně platí sociálka.

Reklama

Výběr článků

Načítám