Hlavní obsah

V Německu znásilnilo pět dětí 18letou dívku

Německo šokoval případ, který se odehrál ve městě Mülheim an der Ruhr ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, kde byla podle policie znásilněna 18letá dívka pěticí chlapců ve věku 12 a 14 let, napsal server týdeníku Focus. Jeden čtrnáctiletý skončil ve vazbě, informovalo státní zastupitelství v Duisburgu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se podle vyšetřovatelů stal v pátek večer v zalesněné oblasti poblíž hřiště. Je to čtvrť nedaleko centra města, kde je nejen hotel, ale také řadové vilky a domy se zahradami. Pachateli jsou tři čtrnáctiletí chlapci a dva dvanáctiletí původem z Bulharska. Podrobnější informace policie ani státní zastupitelství nechtělo sdělit vzhledem k věku pachatelů. Podezřelí byli během víkendu vyšetřováni. Mladší byli později předáni rodičům, protože nejsou trestně odpovědní, napsal Focus.

Propuštěni byli nakonec také starší chlapci, ale na jednoho z nich byla uvalena vazba, protože se zjistilo, že už dříve se dopustil dvou případů sexuálních deliktů. Soud proto vydal zatykač a policie ho zadržela.

Oběť byla v sobotu propuštěna z nemocnice do domácího léčení. Vzhledem k ochraně dívky nebyly sděleny žádné další podrobnosti.

Ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko začínají letní prázdniny až příští týden, ani jeden z údajných pachatelů do školy nepřišel a podle vyjádření školy se tam už nikdo z nich nevrátí.

Případ připomíná znásilnění 13leté dívky v dubnu 2018 ve Velbertu. Mladíci napadli školačku, když se vracela z návštěvy plaveckého bazénu. Pachatelé pocházeli z Bulharska a hlásili se k tamní turecké menšině. Byli odsouzeni k několikaletým trestům vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám