Hlavní obsah

Žhářský útok na italskou policejní stanici: Dva mrtví kvůli kouři, podezřelý je migrant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Dva lidé zemřeli v důsledku požáru, který někdo v noci na úterý založil na policejní stanici ve městě Mirandola v severní Itálii. Policisté poblíž místa činu zadrželi mladíka ze severní Afriky se zapalovačem a s policejní čepicí ze stanice, informoval list La Repubblica.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Italská policie (ilustrační foto)

Článek

Mirandola se nachází zhruba na půl cesty mezi severoitalskými městy Verona a Bologna. Podle jedné z vyšetřovacích verzí se mladík na místo v pondělí v noci vplížil, protože chtěl něco ukrást, a před odchodem založil oheň. Vyšetřovatelé nevylučují ani motiv pomsty.

Množství papíru na služebně přispělo k rychlému rozšíření ohně a do bytů nad stanicí vnikal hustý dým. Kvůli tomu přišly v jednom z bytů o život 74letá seniorka a její pečovatelka. Dýmu se nadýchala další desítka lidí.

Policisté podle listu prověřují, ze které země podezřelý pochází a zda v Itálii pobývá legálně.

Na požár příkře reagoval ministr vnitra Matteo Salvini z protimigrační Ligy. Podle něj byl žhářem nezletilý Maročan.

„Vymýcení nelegální migrace v Itálii a Evropě je morální povinností: Všichni domů!” napsal na Twitteru Salvini, který na tvrdém postupu vůči migraci postavil svůj politický vzestup i nynější kampaň před volbami do Evropského parlamentu.

Případ využil jako další argument pro uzavření přístavů pro lodě se zachráněnými migranty, které prosazuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám