Hlavní obsah

Do politické arény chce vstoupit už třetí potomek Mussoliniho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Do politické arény se rozhodl vstoupit už třetí potomek Benita Mussoliniho. Pravnuk italského fašistického diktátora Caio Giulio Cesare Mussolini kandiduje do Evropského parlamentu za krajně pravicovou stranu Bratři Itálie.

Foto: Profimedia.cz

Caio Giulio Cesare Mussolini

Článek

Padesátník Caio Giulio Cesare Mussolini se narodil v Argentině a má za to, že ho spíše než příjmení reprezentují smysl pro povinnost, mezinárodní zkušenost a dvojice křestních jmen, která odkazují na římského císaře Julia Caesara.

V politice už působí dvě jeho sestřenice z druhého kolene: v Evropském parlamentu Giorgia Mussoliniová za stranu Vzhůru, Itálie bývalého premiéra Silvia Berlusconiho a na římské radnici zase vystudovaná socioložka Rachele Mussoliniová.

„Mussolinimu chce dát hlas každý,“ konstatoval tento bývalý důstojník námořnictva. Před tím, než se rozhodl kandidovat, pracoval na vedoucí pozici v italské letecké a zbrojní společnosti Finmeccanica. Přiznává, že se politiky nikdy aktivně neúčastnil, ale celý život ji náruživě sledoval.

„Fašismus zemřel s Benitem”

„V Evropském parlamentu budu každým svým činem a hlasem hájit národní zájem,“ prohlásil ve shodě s linií strany Bratři Itálie, která pro Itálii žádá více svrchovanosti.

Na otázku deníku Libero, zda by sebe definoval jako fašistu, odpověděl: „Fašismus zemřel s Benitem Mussolinim“. Zdůraznil, že se narodil až dlouho poté a fašistické období je nyní polem „studia historiků“, tedy uzavřená věc. Kdokoli se bojí návratu této ideologie, podle něj „vidí imaginární nepřátele“.

„Sám vidím jiná nebezpečí: myšlenkovou policii, globalizaci, diktaturu politické korektnosti, nekontrolovanou migraci, malé finanční skupiny, co vše ovládají, a islámský extremismus,“ uzavřel.

Benito Mussolini vládl v Itálii v letech 1922 až 1943, kdy byl svržen. Itálii přivedl ke spojenectví s nacistickým Německem. V roce 1945 byl zavražděn italskými partyzány a jeho tělo bylo pověšeno hlavou dolů na náměstí v Miláně.

Reklama

Výběr článků

Načítám