Hlavní obsah

Podnikatel Kočner popřel účast na vraždě novináře Kuciaka

Právo, Ivan Vilček

Kontroverzní podnikatel Marian Kočner ve středu u výslechu před vyšetřovatelem Národní kriminální agentury popřel účast na vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Kočner tvrdí, že si žádnou vraždu neobjednal. Po tříhodinovém výslechu to uvedl Kočnerův obhájce Michal Para.

Foto: Koláž Novinky.cz s Profimedia.cz/SME

Obviněný podnikatel Marián Kočner (vlevo) a zavražděný novinář Ján Kuciak

Článek

Kočnera oblečeného v neprůstřelné vestě převezlo k výslechu policejní komando z vězení v Leopoldově.

Televize Markíza uvedla, že při domovních prohlídkách u Kočnera našli policisté diplomatický pas honorárního konzula Guineje. Cestovní pas byl neplatný, byl však příčinou rozšíření vazby, protože panovala obava, že Kočner chce zmizet do zahraničí.

V úterý vypovídala na Národní kriminální agentuře také Alena Zsuzsová, která je rovněž obviněná v případě vraždy Jána Kuciaka. Také ona jakoukoli vinu odmítá. „Svou vinu popírá,“ řekl její obhájce Štefan Neszméry.

Kočner byl obviněn, že si Kuciakovu vraždu objednal. V případě jsou obviněni Zsuzsová, bývalý policista Tomáš Szabó, který měl být střelcem, bývalý voják Miroslav Marček, který měl být řidičem, a Zoltán Andruskó, který v případě figuruje jako zprostředkovatel.

Investigativní novinář a jeho snoubenka byli zavražděni 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta.

Reklama

Výběr článků

Načítám