Hlavní obsah

Husky nepřežil let v nákladovém prostoru

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let společnosti Air France-KLM z nizozemského Amsterdamu do amerického Los Angeles nepřežil pes, který byl pravděpodobně nesprávně přepravován v nákladovém prostoru. Ve velké nadmořské výšce mu došel kyslík a zvíře bylo objeveno po téměř 11 hodin trvajícím letu bez známek života na losangeleském letišti, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti KLM. Ilustrační foto

Článek

Podle nejmenovaného pracovníka aerolinek byl pes nesprávně uložen v nákladovém prostoru, v důsledku čehož mu v průběhu letu došel kyslík. Zvířata běžně cestují v zašroubovaných boxech, kde mají dostatek prostoru pro lehnutí, stání či otočení se. Za jakých podmínek byl přepravován a co přesně způsobilo nedostatek kyslíku pro uhynulého psa, není zatím zcela jasné.

Foto: Profimedia.cz

Štěně huskyho

Na majitelku po přistání čekal smutný moment, když objevila svého psa bez známek života. Aerolinky se zatím k celému incidentu nevyjádřily.

Nejedná se o první případ

Cestující francouzsko-nizozemských aerolinek mají povinnost své mazlíčky vážící více než zhruba 7,5 kilogramu umístit do nákladového prostoru. Ve vyšší třídě dokonce nejsou povolena ani menší zvířata.

K úhynu psa v letadle došlo i v minulém roce. Tehdy letuška amerických aerolinek donutila ženu dát štěně do úložného prostoru nad hlavou. Desetiměsíční buldok tříhodinový let rovněž nepřežil.

Reklama

Výběr článků

Načítám