Hlavní obsah

Afghánec pobodal na klinice v Německu těhotnou ženu, nenarozené dítě zemřelo

– Bad Kreuznach

Lázeňské město Bad Kreuznach v německé spolkové zemi Porýní-Falc se stalo v pátek vpodvečer dějištěm krvavého útoku. Pětadvacetiletý žadatel o azyl z Afghánistánu pobodal na místní klinice stejně starou těhotnou ženu. Přes bleskovou lékařskou pomoc nenarozené dítě zemřelo a žena je po operaci ve vážném stavu, napsal server morgenpost.de.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž žil ve městě Biblis ve spolkové zemi Hesensko. Ženu polské národnosti navštívil v nemocnici, která je od jeho bydliště vzdálena více než 70 kilometrů, sdělil v pondělí státní zástupce. Krátce před útokem se měla žena s Afgháncem pohádat. Ten ji potom napadl. V pokoji, kde se odehrálo celé drama, byla ještě jedna pacientka, která přivolala pomoc.

Podrobnosti o vzájemném vztahu mezi Afgháncem a napadenou ženou, zda byla jeho partnerkou, jakou zbraní ji pobodal či motiv jeho činu, policie zatím nesdělila.

Zadrželi ho na nádraží

Muž po útoku z nemocnice utekl, policisté ho zadrželi na nádraží v Bad Kreuznachu a vzápětí na něj byla uvalena vazba. Je obviněn z vraždy a těžkého ublížení na zdraví.

„Naše myšlenky patří oběti a její rodině,“ uvedla v prohlášení nemocnice v Bad Kreuznachu. „Doufáme, že se její stav bude zlepšovat a traumatický zážitek se jí podaří zpracovat,“ uvedla nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám