Hlavní obsah

Ve Švýcarsku zavalila lavina hotel, s auty si pohrála jako s hračkami

Šok zažili hosté v restauraci hotelu Säntis ve švýcarském kantonu Appenzell Ausserrhoden ve čtvrtek navečer. Hotel zavalila lavina. Masa sněhu prorazila okna a během vteřiny zaplnila celou místnost. Tři lidé byli zraněni a převezeni do nemocnice. Pád laviny si naštěstí nevyžádal oběti, napsal server deníku Krone.

Foto: Handout, Reuters

Lavina zavalila hotel Säntis ve Švýcarsku.

Článek

„Stalo se to asi kolem 16:30. Seděli jsme v restauraci, když jsem najednou uslyšel ránu a viděl oknem masu sněhu. Myslel jsem si, že spadl kus sněhu ze střechy. Jenže okno bylo najednou vyražené a do místnosti se valil sníh. Měli jsme štěstí, že jsme neseděli u okna. Nejsme zranění, jen jsme utrpěli šok,“ popsal jeden z hostů situaci.

Foto: Handout, Reuters

Hotel Santis ve švýcarském kantonu Appenzell zavalila lavina.

Švýcarská média napsala, že masa sněhu je široká 300 metrů. Pád laviny byl tak silný, že některá auta zaparkovaná na silnici převrátil na střechu, další vozy byly doslova rozesety po okolí jako kostky na hraní.

Foto: Mapy.cz

Mapa místa, kde spadla lavina.

Zavaleny byly kromě hotelu také další dvě budovy, mezi nimi i místní výrobna sýrů. Silnice do turistické oblasti je uzavřená.

Foto: Handout, Reuters

Síla pádu masy sněhu byla tak velká, že obracela zaparkovaná auta na střechu.

Nejvážnější riziko pádu lavin ve Švýcarsku panuje v Glarnských a Bernských Alpách ve střední a východní části země.

Obyvatelé země si mohli nakrátko vydechnout, v pátek intenzivní sněžení po týdnu ustalo, což vítají záchranáři a technické složky pracující na zpřístupnění odříznutých míst. Večer ale podle meteorologů začne opět sněžit a sníh by měl padat až do poloviny příštího týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám