Hlavní obsah

Ruský úřad zasvěceně radí, jak vybrat správné bublinky

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nápis „Rossijskoje šampanskoje“ je jedním z hlavních kritérií „pravého sektu“, radí spotřebitelům v Rusku státní podnik Roskačestvo, který dbá o kvalitu na tamním trhu.

Foto: Petr Horník, Právo

Velká přehlídka Champagne Exhibition festivalu Grand Jour de Champagne v Obecním domě.

Článek

Před silvestrovskými oslavami zveřejnil instrukce, kterými by se zákaznici měli řídit, pokud se nechtějí nechat napálit. Riskují totiž, že místo „šumivého vína“ si pořídí drahý sycený nápoj, který obsahuje „sodovku“, barviva a aromatické látky. Pozor by si zájemci o kvalitní nápoje měli dávat také na místo výroby i cenu.

Zatímco „šumivé nápoje“ se dají pořídit již za zhruba 150 rublů (asi 50 korun), kvalitní pravý sekt přijde až na desetinásobek, upozornil ruský státní podnik.

Aeroflot nakoupí sekt za miliony eur

Ruská letecká společnost Aeroflot mezitím oznámila, že zdvojnásobí množství šampaňského pro své klienty business třídy. Chystá nákup 210 tisíc lahví francouzského „šampaňského“ za více než pět milionů eur.

Podle serveru Moscow-Live.ru jde o dodávky francouzských značek jako Louis Roederer Brut Premier, Dom Perignon či Bollinger Special Cuvee. Musí přitom obsahovat nápis „Specially made for Aeroflot“ (vyrobeno pro Aeroflot) a „Not for sale“ (není na prodej).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám