Hlavní obsah

Střelba ve Vídni: Nejméně jeden mrtvý a další těžce zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Jednoho mrtvého a jednoho těžce zraněného si v pátek vyžádala střelba v centru Vídně. S odvoláním na policii i zdravotníky o tom informovaly veřejnoprávní stanice ORF a agentura APA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě střelby ve VídniVideo: Reuters

 
Článek

"Kolem 13:30 byly nalezeny dvě osoby se střelnými zraněními v centru města v oblasti Lugecku," informovala o tom vídeňská policie.

Střelec je na útěku a policisté po něm pátrají. Motiv jeho činu zatím není jasný. Policie nicméně vyloučila, že by šlo o teroristický čin.

Svědci podle televize ORF uvedli, že padlo pět až deset výstřelů. „Připomínalo to popravu,“ cituje web listu Die Presse zdroj blízký vyšetřování, což by podle něho nasvědčovalo tomu, že si mezi sebou vyřizovaly účty mafiánské gangy.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Policisté a vyšetřovatelé na místě činu.

Češi jsou v pořádku

"Jsme v kontaktu s naším velvyslanectvím ve Vídni. V tuto chvíli nemáme žádné zprávy o tom, že by mezi postiženými byli čeští občané," informoval Michal Bucháček z tiskového odboru českého ministerstva zahraničí.

Lugeck je malé náměstíčko v blízkosti centrálního náměstí s katedrálou svatého Štěpána. „Nyní probíhá pátrání. Bližší okolnosti jsou nyní ještě nejasné,” dodali policisté na sociální síti.

Podle bulvárního listu Kronenzeitung se střílelo v restauraci Figlmüller. Okolí podniku bylo uzavřeno, na místě hlídkují těžce ozbrojení policisté, nad místem létá vrtulník. Podle očitého svědka vyvolal zvuk střelby na místě paniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám