Hlavní obsah

Francouzská stanice se omluvila za odehrání písničky I Shot the Sheriff k záběrům ze Štrasburku

Francouzská zpravodajská stanice BFMTV se omluvila za to, že ve čtvrtek ve svém vysílání zahrála písničku Boba Marleyho s názvem I Shot the Sheriff (Zastřelil jsem šerifa). Výběr hudby vyvolal pobouření kvůli tomu, že song zazněl jako podkres k záběrům ze Štrasburku poté, co policisté zastřelili pachatele atentátu na vánoční trhy Chérifa Chekkata. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Handout, Reuters

Podoba střelce ze Štrasburku na policejní výzvě

Článek

Devětadvacetiletý Chekat unikal dva dny, než se jej podařilo francouzským bezpečnostním složkám vypátrat ve štrasburské čtvrti Neudorf. Chekatt začal při střetu jako první střílet, načež jej členové specializované zásahové jednotky zabili. [celá zpráva]

Právě v rámci zvláštního vysílání k dopadení a smrti hledaného Chérifa Chekatta zazněla na BFMTV píseň ikony jamajského reggae Boba Marleyho, kterou později nazpíval i Eric Clapton.

Řada diváků označila na sociálních sítích použití písně jako doprovodu k záběrům ze Štrasburku za nepatřičné. „BFM právě živě vysílala I Shot the Sheriff. Asi se zbláznili,” uvedl jeden z uživatelů twitteru. „Nejsem si jistý, že I Shot the Sheriff je tou nejlepší hudbou, kterou mohla BFM zvolit,” napsal další.

Animace ukazuje, jak byl zastřelen útočník ze Štrasburku Cherif ChekattVideo: Novinky/Reuters

Stanice se omluvila a uvedla, že píseň se do vysílání dostala omylem. „Technický tým zodpovědný za zvuk uznává, že zapříčinil tento závažný incident,” uvedla zpravodajská televize, podle které byla na vině chyba „při manipulaci". Puštění písně bylo selháním lidského faktoru a nedošlo k němu úmyslně, dodala stanice.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie zastřelila útočníka ze Štrasburku

Policisté ve Štrasburku zabili hlavního podezřelého z úterního útoku na vánoční trhy. Informace médií potvrdil francouzský ministr vnitra Christophe Castaner.

Výběr článků

Načítám