Hlavní obsah

Policie zastřelila útočníka ze Štrasburku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté ve Štrasburku zabili hlavního podezřelého z úterního útoku na vánoční trhy. Informace médií potvrdil francouzský ministr vnitra Christophe Castaner.

Chekatt Cherif

Článek

Podle webu FranceInfo se podezřelý předtím ukrýval ve skladišti ve čtvrti Meinau. Deník Les Dernières Nouvelles d'Alsace napsal, že večer při konfrontaci s policisty začal střílet jako první, načež jej členové specializované zásahové jednotky zneškodnili.

Při střelbě v centru francouzského Štrasburku zemřeli v úterý večer tři lidé. [celá zpráva] Dalších dvanáct utrpělo zranění. Útočník po střelbě uprchl. V ulicích Štrasburku byly proto od úterý od rána stovky policistů. [celá zpráva]

Starosta Štrasburku Roland Ries v reakci na zabití Chekatta vyjádřil "velkou úlevu" a vyzval obyvatele, aby se vrátili k normálnímu životu.

Pachatelem byl podle vyšetřovatelů 29letý Chérif Chekatt, který se narodil ve Štrasburku a měl kriminální minulost. [celá zpráva] Ve vězení se měl nechat zradikalizovat islámskými radikály.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec na vánočních trzích ve Štrasburku zabil tři lidiVideo: Reuters

Policejní prefektura uvedla, že bezpečnostní složky muže vedly ve svazku Fiché S, tedy jako radikalizovanou osobu představující bezpečnostní riziko.

Trhy opět otevřou

Francouzský ministr vnitra Christophe Castaner těsně před dopadením údajného střelce na tiskové konferenci řekl, že vánoční trhy ve Štrasburku budou po dvoudenní uzavírce v pátek opět otevřeny. Budou zde však platit přísnější bezpečnostní opatření. Počet míst, kterými bude možno vstoupit do ochranného obvodu kolem trhů, bude snížen z 19 na 15.

Castaner také informoval, že tři lidé, kteří se po úterní střelbě zotavovali ze zranění, dnes byli propuštěni z nemocniční péče. Další tři ale podle něj zůstávají "mezi životem a smrtí".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám