Hlavní obsah

Podnikatele Kočnera obvinili z dalšího podvodu, na který poukazoval Kuciak

– Bratislava
Právo, ivi

Kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera policie obvinila z dalšího podvodu ve výši 155 tisíc eur (čtyři miliony korun). Na podvod už v roce 2017 poukazoval novinář Ján Kuciak, který byl letos v únoru zavražděn společně se svou snoubenkou Martinou Kušnírovou.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedná se o podvod při získání golfového areálu v obci Báč na jihu Slovenska. „Při podvodném prodeji měl připravit stát o 155 tisíc eur na daních,“ napsal ve středu Denník N s odvoláním se na policejní zdroje. „Pomocí záložního práva ovládl firmu, která areál vlastnila, pak prodal její akcie a záložní právo převedl na schránkovou firmu, aby nakonec po dražbě koupil areál za zlomek skutečné ceny,“ napsal před rokem Kuciak.

Kočner je momentálně ve vazbě pro podezření z padělání směnek televize Markíza. Byl umístěn ve věznici v Leopoldově. Požádal o propuštění a o jeho žádosti má ve čtvrtek rozhodovat specializovaný soud v Banské Bystrici. Podle jeho obhájců se vyšetřovatelé snaží novým obviněním účelově držet Kočnera ve vazbě.

Z vraždy novináře a jeho snoubenky byli v září obviněni tři muži a jedna žena. Jeden z obviněných Zoltán Andruskó spolupracuje s vyšetřovateli a za objednavatele vraždy měl označit právě Kočnera. Podnikatel, který podle slovenských médií figuroval v tzv. mafiánských seznamech měl v minulosti Kuciakovi vyhrožovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám