Hlavní obsah

Při plavbě do Španělska se utopilo 17 migrantů, dalších 17 je nezvěstných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Nejméně 17 migrantů zahynulo za posledních 24 hodin ve Středozemním moři při cestě do Španělska, informovaly list El País a agentura AP. Španělští záchranáři současně pátrají po dalších 17 nezvěstných běžencích, kteří se pokusili přeplout Středozemní moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U Španělska se utopilo 17 migrantů, po dalších 17 pohřešovaných záchranáři pátrajíVideo: AP

 
Článek

V pondělí našla španělská garda těla čtyř mrtvých a zachránila 22 lidí včetně třinácti nezletilých. Jejich dřevěná loďka, na níž se muži plavili  ze severní Afriky, narazila západně od Gibraltarského průlivu na útes. Dalších 17 dalších lidí z člunu se pohřešuje, je ale možné, že doplavali na břeh. Vojenští policisté po nich pátrají na moři i na souši.

Ještě předtím španělští záchranáři vyzdvihli z moře 80 migrantů a 13 mrtvých ze dvou člunů v oblasti Alboránského moře na západě Středozemního moře. Zachránění byli převezeni do španělské enklávy Melilla, která hraničí s Marokem.

Foto: Javier Fergo, ČTK/AP

Španělští gardisté s pomocí helikoptéry pátrají po tělech utopených migrantů u vesnice of Canos de Meca na jihu Španělska.

Tento rok podle OSN zahynulo při pokusu dostat se přes Středozemní moře do Evropy 2160 osob, z nich 564 mířilo do Španělska. Počet migrantů mířících na Iberský poloostrov roste, letos se jich tam dostalo už 54 tisíc. Je to více než do Itálie a Řecka dohromady, protože v Gibraltarském průlivu dělí Afriku od Evropy pouhých 14 kilometrů. Kvůli silnému větru je tam však plavba nebezpečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám