Hlavní obsah

Průmyslové kamery zachytily okamžik pádu mostu v Janově

– Janov

Italská policie zveřejnila záběry z průmyslových kamer, které zachytily okamžik zhroucení části dálničního mostu v Janově. Tragédie si minulé úterý vyžádala 43 životů a šokovala celou zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily okamžik pádu mostu v JanověVideo: AP

 
Článek

Na videozáznamu, který byl zveřejněn v pondělí, je vidět čisticí vůz, který v době zřícení mostu projíždí po silnici pod ním.

Na videu pořízeném jinou kamerou je vidět, jak jen několik vteřin předtím, než se most zřítí, prochází muž místem, kam v následujícím okamžiku spadnou sutiny.

Foto: AP

Bezpečnostní kamera zachytila pád mostu v Janově

Foto: AP

Bezpečnostní kamery zachytily okamžik pádu mostu v Janově.

Příčina neštěstí není známa. Italská vláda po události plánuje zevrubné kontroly veřejných staveb po celé zemi.

„Bude to operace zaměřená na údržbu, v naprosto bezprecedentním rozsahu a s obřími investicemi do veřejných staveb,” informoval v nedělním rozhovoru pro italský deník Il Messaggero tajemník kanceláře premiéra a místopředseda vládní euroskeptické Ligy Giancarlo Giorgetti.

Kontroly i investice jsou na místě, v Itálii totiž v posledních letech spadlo více mostů. Přispěl k tomu i razantní pokles výdajů na dopravní infrastrukturu za nedávné ekonomické krize. [celá zpráva]

Foto: Martin Havelka, Novinky

Investice Itálie do silnic

Architekt varoval před korozí

Italská televize RAI o víkendu informovala, že autor janovského mostu Riccardo Morandi již před téměř 40 lety varoval před následky koroze kovových částí stavby a navrhoval kvůli tomu se co nejdříve pustit do náročných restauračních prací.

Morandi upozornil, že koroze je na mostu intenzivnější než na podobných stavbách v jiných lokalitách v důsledku agresivnějšího okolního ovzduší ovlivňovaného působením blízké ocelárny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám