Hlavní obsah

Dron natočil zkázu u zříceného mostu v Janově, hasiči ukázali nové záběry

– Janov

Italští hasiči zveřejnili nové letecké záběry zříceného dálničního mostu v Janově. Na videu pořízeném dronem je vidět asi 200 metrů dlouhá díra, torzo zničeného mostu a trosky, v nichž záchranáři stále pátrají po možných přeživších. Dva dny po tragédií je ale šance, že by byl v sutinách ještě někdo živý, mizivá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu i detailní záběry od záchranářů odhalují totální zkázu u zříceného mostu v JanověVideo: AP

 
Článek

„Velké kusy betonu, které z mostní konstrukce spadly, se snažíme rozřezat, potom je odstraní jeřáby. Následně vyšleme pátrací psy, a pokud příznivě zareagují, vyšleme za nimi personál,” řekl Emanuele Gissi, který práce hasičů na místě řídí.

„Je to nebezpečná práce, protože trosky jsou nestabilní, stejně jako zbytek mostní konstrukce, jenž dosud stojí,” řekl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Domy pod torzem mostu budou strženy Video: Reuters

Asi sto metrů dlouhá část mostu se zřítila v úterý před polednem. Neštěstí si vyžádalo životy nejméně 38 lidí, dalších patnáct lidí včetně českého řidiče kamiónu utrpělo zranění.

V troskách se pravděpodobně nacházejí ještě další oběti.

Foto: David Ryneš, Novinky

Zřícený most v Janově

Ze záběrů je patrné, že je odklízení suti, která se zřítila do ulic pod mostem, teprve na začátku. Celý most bude navíc muset být stržen, stejně tak jako domy lidí, kteří bydleli pod ním. Bez střechy nad hlavou se ocitlo 311 rodin.

Kdo nese odpovědnost za pád mostu, určí vyšetřování. Prokuratura chce viníka obvinit z vícenásobného usmrcení z nedbalosti, zavinění katastrofy a z ohrožení bezpečnosti dopravy.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Dodávka na torzu mostu v Janově.

Prokurátor Francesco Cozzi informoval, že zatím nikdo není vyšetřován a nejprve musí být zjištěny příčiny neštěstí. Vyšetřovatelé zevrubně projdou smlouvu mezi státem a provozovatelem mostu, dokumentaci ohledně veškeré údržby na mostě od jeho otevření a záběry z kamer v okolí mostu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám