Hlavní obsah

Stovka hasičů v Londýně bojovala s požárem činžáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Zhruba stovka hasičů bojovala v noci na severozápadě Londýna s rozsáhlým požárem pětipatrového bytového domu. Plameny šlehající z viktoriánské stavby ve čtvrti West Hampstead byly vidět kilometry daleko, informovala ve čtvrtek agentura Reuters. Nad ránem se ale oheň podařilo dostat pod kontrolu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár pětipatrového domu v LondýněVideo: AP

 
Článek

Hasiči hlášení o požáru dostali ve 1:04 (2:04 SELČ). Na místo vyrazilo patnáct hasicích vozů se stovkou požárníků. Podle serveru Evening Standard jsou v postižené budově luxusní byty.

Oheň podle londýnských hasičů zřejmě vypukl v bytě ve čtvrtém patře. „Oheň zasáhl taky střechu a zpočátku byl vidět na míle daleko,” řekl velitel zásahu Clainton Murray televizi Sky News, kvůli obavám, že by se střecha mohla zhroutit, hasiči evakuovali obyvatele nejvyššího patra.

Foto: Matt Alis/via Reuters, Reuters

Požár činžovního domu v londýnské čtvrti West Hampstead.

„Navíc hasiči pomohli dvěma lidem z prvního patra. Řada dalších obyvatel z nižších pater se evakuovala sama,” dodal. Evakuováno bylo asi padesát osob. „Londýnská záchranná služba potvrdila, že nikdo nebyl v důsledku tohoto incidentu převezen do nemocnice,” upřesnil později.

Příčina požáru zatím jasná není. Pomoc evakuovaným nabídla nedaleká hospoda U černého lva. „Pro všechny, kteří jsou postiženi ohněm ve West Hampsteadu, jsou naše dveře otevřené... Budeme tu celou noc,” napsali zaměstnanci na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám