Hlavní obsah

Park v centru Nantes obsadili migranti, policie chystá zásah

– Nantes

Téměř čtyři stovky migrantů obsadily městský park v centru francouzského Nantes a postavily v něm stanový tábor. Soud ale s ohledem na špatné hygienické podmínky v táboře nařídil jeho vyklizení. Likvidaci tábora by měli úřednici za asistence policie provést v následujících dnech. V pátek o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Park v centru Nantes zabrali migrantiVideo: Reuters

 
Článek

Migranti v parku poblíž hlavní turistické památky města Nantes, Zámku vévodů bretaňských, postavili asi 280 stanů. Ty budou zbourány. Kam budou jejich obyvatele přesídleni, média neuvádějí.

Stanový tábor už je v Nantes měsíce, v posledních týdnech se ale počet jeho obyvatel navýšil natolik, že se situace stala neúnosnou. Hygienici se obávali rozšíření epidemií. Místní úřady i přes rozhořčení obyvatel tábor vyklidit odmítaly, a tak zasáhla prefektura. Věc dala k soudu. Ten ve středu nařídil tábor vyklidit.

Foto: Profimedia.cz

Stanové městečku migrantů v Nantes

Rozhodnutí soudu kritizují neziskové organizace, které migranty v táboře zásobují potravinami a věcmi základní denní potřeby. Migranti podle neziskovek nebudou mít kam jít, protože v ubytovnách z blízkého okolí je jen asi osmdesát až sto míst, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám