Hlavní obsah

Afghánec deportovaný z Německa spáchal ve své vlasti sebevraždu

– Berlín/Mnichov

Sebevraždu spáchal jeden ze skupiny 69 Afghánců, které do jejich vlasti minulý týden deportovalo Německo. Oznámilo to ve středu německé ministerstvo vnitra s odvoláním na afghánské úřady. Šéf resortu Horst Seehofer si přitom ještě v úterý pochvaloval, že 69 Afghánců bylo vyhoštěno v den jeho 69. narozenin.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Demonstrace na düsseldorfském letišti proti deportaci odmítnutých žadatelů o azyl z Afghánistánu

Článek

„Obdrželi jsme dnes ráno od afghánských úřadů potvrzení, že jeden z pasažérů repatriačního letu byl nalezen mrtvý v kábulské ubytovně,” uvedl ve středu mluvčí německého ministerstva vnitra na pravidelné tiskové konferenci. „Podle afghánských úřadů šlo o sebevraždu,” dodal.

Agentura DPA uvedla, že si život vzal 23letý Afghánec, který žil v Německu osm let a byl tam pravomocně odsouzen za krádež a ublížení na zdraví.

Seehofer o zatím poslední deportaci v úterý vtipkoval při prezentaci svého plánu na omezení migrace: „Zrovna na mé 69. narozeniny bylo 69 osob - to jsem si neobjednal - přepraveno zpátky do Afghánistánu”.

Seehofer, jenž ve vládě kancléřky Angely Merkelové prosazuje tvrdší kontrolu migrace, je obhájcem deportací Afghánců, kteří neuspěli s žádostí o azyl. V Německu přitom jde o kontroverzní záležitost, protože v Afghánistánu se dál bojuje a útočí tam Tálibán i Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám