Hlavní obsah

Na Slovensku řádí falešní policisté, řidiče zastavují i na dálnici

Právo, ivi

Slovenská policie varuje řidiče, aby byli ostražití a vždy žádali při kontrolách pokutové bloky. Na tamních silnicích se setkali s případem falešných policistů, kteří se neostýchají řidiče zastavovat ani na dálnicích. Jeden z případů se stal například minulý víkend na hlavním tahu ve směru od Trnavy do Hlohovce.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie (ilustrační foto)

Článek

Za řidičem vozu Škoda Fabia se objevil černý vůz značky Škoda Superb se zapnutými modročervenými majáky pod čelním sklem. „Řidič zastavil v domnění, že jde o policejní vůz. Přistoupil k němu muž v černých kalhotách, v tričku a kšiltovce s nápisem Polícia. Oznámil řidiči, že mu byla naměřená rychlost 155 kilometrů v hodině,“ napsala agentura TASR.

Falešný policista potom řidiči sdělil, že má zaplatit pokutu ve výši 150 eur (3900 korun) nebo mu bude zadržen řidičský průkaz. Řidič neměl u sebe peníze, tak ho falešný policista doprovodil do města. „Řidič nakonec zaplatil 120 eur, které odevzdal falešnému policistovi bez jakéhokoli dokladu. Po návratu domů se mu vše rozleželo v hlavě a šel případ oznámit na policii,“ napsala agentura.

Řidič oznámil, že údajné „policejní“ vozidlo mělo evidenční číslo PN 364 BP. Policisté zjistili, že bylo odcizené z jiného auta.

Policie upozorňuje řidiče, že dopravní přestupky řeší ve většině případů ve služebních vozidlech a ve stejnokroji. „V některých případech zasahují příslušníci speciálního dopravního oddělení tzv. PUMA v civilním vozidle, ale jsou zásadně dva a mají stejnokroj. Jakákoli dohoda o slevě na pokutě bez bloku je protizákonná. V případě pochybností neváhejte kontaktovat linku 158,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Anketa

Setkali jste se někdy s falešným policistou?
Ano
0 %
Ne
0 %
Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám