Hlavní obsah

Válka gangů ve švédském Malmö má další oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malmö

Čtyřiadvacetiletý muž byl ve čtvrtek zastřelen ve švédském přístavním městě Malmö. V souvislosti s případem byli zadrženi tři lidé, uvedla v pátek agentura TT. Podle listu Aftonbladet vražda zřejmě souvisí s pondělním vyřizováním účtů mezi gangy, při kterém byly zastřeleny tři osoby.

Foto: TT News Agency, Reuters

Švédská policie na místě činu.

Článek

Poslední obětí je čtyřiadvacetiletý muž, který byl postřelen ve čtvrti Lindängen. V jednu hodinu po půlnoci podlehl svým zraněním v univerzitní nemocnici Skåne, kam byl převezen soukromým vozidlem.

Policie okamžitě spustila rozsáhlou akci. „V souvislosti se střelbou ze včerejšího večera byla zadržena více než jedna osoba,“ uvedla policejní mluvčí Anna Göranssonová. Dodala, že více informací neposkytne, a to kvůli pokračujícímu vyšetřování.

Podle listu Aftonbladet zřejmě vražda souvisí s pondělní střelbou, která si vyžádala tři oběti ve věku 19, 27 a 29 let, všechny patřily k podsvětí. Neznámý útočník je postřílel z jedoucího automobilu před internetovou kavárnou v centru Malmö.

I deník Sydsvenskan napsal, že muž zastřelený ve čtvrtek byl do války gangů ve městě rovněž zapleten. Policisté již v pondělí předpovídali, že po střelbě v centru Malmö se dá očekávat odplata. [celá zpráva]

Zatím však policie případ vede jako samostatný. K možnosti vazby na pondělní vraždy se vyjádřila mluvčí policie slovy: „To obvykle prověřujeme, ale teď je ještě příliš brzo, aby se dalo potvrdit, že tomu tak je i v tomto případě. Probíhá pátrání vztahující se k oběma činům a vyšetřování je vedeno paralelně.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám