Hlavní obsah

Tři zranění po střelbě v Malmö zemřeli

– Malmö • Aktualizováno

Pondělní noční střelba v jihošvédském městě Malmö má už tři oběti, postupně zemřeli tři ze šesti zraněných, napsal v úterý před polednem švédský list Aftonbladet. Uveden byl věk u prvních dvou obětí, měly 18 a 29 let, a zemřely po převozu do nemocnice. V centru města střílel zatím neznámý útočník, po němž policie pátrá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah v MalmöVideo: AP

 
Článek

Neznámý útočník střílel z auta před internetovou kavárnou po skupině lidí, která zřejmě z budovy právě vyšla. Podle policistů nešlo o teroristický čin. „Všichni ti, kdo byli zasaženi kulkami, mají napojení na gangsterské prostředí v Malmö," prohlásil policejní šéf Stefan Sinteus.

V Malmö v současné době probíhají tři nebo čtyři konflikty mezi gangy a pondělní incident s nimi údajně souvisí. „Je ale neobvyklé, že při jednom incidentu zahynou hned tři lidé," podotkl Sinteus s tím, že pachatel zadržen nebyl a motiv činu není známý.

Podle svědků střílel útočník z automatické zbraně, padlo až 20 výstřelů. [celá zpráva]

Ulice Drottninggatan byla v době střelby plná lidí, protože do města lidé vyrazili slavit výhru svého mužstva nad Jižní Koreou na fotbalovém mistrovství světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám