Hlavní obsah

Střelec v centru švédského Malmö zranil pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm
Aktualizováno

Nejméně pět lidí, z toho tři vážně, bylo v pondělí večer zraněno během střelby na třídě Drottninggatan v centru jihošvédského města Malmö, uvedl server deníku Aftonbladet. Zadržen nikdo nebyl a policie pouze sdělila, že provádí výslechy. Není tak jasné, zda po někom pátrá, jak původně uváděla švédská média. Motiv střelby není znám, policie ale útok nepovažuje za terorismus. Podle švédských médií mohlo jít o vyřizování účtů.

Foto: Johan Nilsson, ČTK/AP

Policisté zasahují v centru Malmö

Článek

„Padlo nejméně 15 až 20 výstřelů z automatické zbraně,“ řekl svědek Jonathan Burhoff, který žije nedaleko místa střelby. „Je tam asi deset policejních aut a slyším vrtulník,” popisoval situaci.

Viděl, jak zraněné nakládali do sanitek. Útočník prý začal střílet po lidech, kteří vyšli z internetové kavárny. Pak z místa odjel v tmavém autě. Po voze policie pátrá.

Policie dostala informaci o střelbě ve 20:13. Incident je zatím klasifikován jako zvláštní událost a pokus o vraždu, uvedl Stephan Söderholm z policejní centrály.

Foto: Johan Nilsson, ČTK/AP

Policisté zasahují na místě střelby ve švédském Malmö.

Podle některých informací jsou mezi zraněnými i tři lidé, o něž se zajímala policie. Jeden postřelený byl zasažen náhodně, když v domě poblíž střelby seděl u počítače.

Lidi, kteří byli svědky incidentu, policie žádá, aby volali na tísňovou linku nebo kontaktovali policisty na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám