Hlavní obsah

Ve Spišské Nové Vsi zemřel na hodině tělocviku čtrnáctiletý žák

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na základní škole ve Spišské Nové Vsi na východním Slovensku v úterý dopoledne zkolaboval při hodině tělesné výchovy čtrnáctiletý žák. Přivolaní záchranáři ho už nedokázali oživit. Příčinu tragédie má určit nařízená soudní pitva.

Foto: TV Markíza

Sportovní areál školy, kde se stala tragédie.

Článek

Tragédie se stala na multifunkčním hřišti v areálu školy v úterý kolem 11.20, uvedla slovenská média. Žáci osmé třídy zde v rámci hodiny tělesné výchovy běhali, když najednou čtrnáctiletý Adam zkolaboval.

Učitelé okamžitě přivolali záchranáře, kteří zahájili resuscitaci. „Na místo přijela posádka rychlé zdravotní pomoci. Ani po velkém úsilí našich kolegů se žáka nepodařilo oživit. Lékař konstatoval smrt,“ řekla serveru tvnoviny.sk mluvčí záchranářů Katarína Načiniaková. Oživovací pokusy trvaly podle ní celých 40 minut.

Web regionálního deníku Korzár napsal, že tragédie se stala na hodině, kterou vedl ředitel školy. Vyjádření školy se zatím získat nepodařilo.

Není zatím jasné, zda příčinou žákova kolapsu bylo horko v kombinaci s fyzickou námahou, nebo jeho zdravotní stav. Případ vyšetřuje slovenská policie, která nařídila soudní pitvu. „Lékař předběžně vyloučil cizí zavinění. Policie rozhodne o dalším postupu na základě výsledků pitvy,“ konstatovala mluvčí košické policie Lenka Ivanová.

„Zatím je předčasné vyvozovat z tragického případu nějaké závěry,“ uvedla vedoucí oddělení školství městského úřadu Spišská Nová Ves Dana Mrnková.

Reklama

Výběr článků

Načítám