Hlavní obsah

V Británii zatkli čtyři Čechy, ti měli zotročit dvanáct krajanů

Londýn

Čtyři Čechy, tři muže a ženu, zadržela policie při středečních raziích v hrabství Kent. Jsou podezřelí z převaděčství a moderního otrokářství. Při zásazích se podařilo osvobodit dvanáct lidí, také Čechů, které měla skupina vykořisťovat, uvedly server Kent Online a Kent Live.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní razie v Kentu

 
Článek

Police zasahovala kolem čtvrté ráno (5:00 SELČ) na čtyřech místech v Lyddu, Folkestone a Doveru, kde zatkla dva muže ve věku 25 a 47 let, kteří jsou podezřelí, že zorganizovali cestu dalšího člověka, jenž se stal terčem moderního zotročení. Oba skončili ve vazbě. Během dne byli při dalších sedmi zásazích zadrženi ve Folkestone 38letá žena a o rok starší muž. Na všechny byl vydán zatykač pro podezření, že jsou členy rozsáhlejší zločinecké sítě zabývající se převaděčstvím a moderním otrokářstvím. Skupina měla vazby do Čech a na Slovensko.

Detektiv James Derham serveru řekl: „Převaděčství a moderní otrokářství jsou dva nejrychleji bující mezinárodní zločiny a jsou velkým zdrojem příjmu lidí, kteří se málo starají o utrpení, jež způsobili obětem, které ošálili, aby přijeli do Spojeného království za lepším životem. Místo toho je donutili vykonávat zničující a ponižující práci za minimální nebo žádné peníze, přičemž žily v horších než standardních podmínkách a každodenně s nimi špatně zacházeli a zneužívali je.“

Oběti v bezpečí

„Takové zločiny nemají v civilizované společnosti místo a budeme dělat vše pro to, abychom jim zabránili a ochránili lidi, kteří jsou nejvíce ohroženi,” uvedla kentská policie.

Ranní zásahy se konaly za asistence Armády spásy, protože bylo cílem osvobodit zotročené. Ti byli převezeni do bezpečí. Podle serveru Kent Live se jednalo o Čechy a policie při vyšetřování případu spolupracovala i s českou policií.

„Po policejní operaci byl všem osvobozeným nabídnut bezpečný převoz do ochranné péče a pomoc specialistů na základě vládního kontraktu s Armádou spásy,“ uvedla ředitelka odboru Armády spásy proti převaděčství a modernímu otrokářství Anne Readová.

Reklama

Výběr článků

Načítám