Hlavní obsah

Šestnáctiletý student zmasakroval ve Vídni sedmiletou sousedku

Vídeň

Rakouské hlavní město Vídeň se vypořádává s brutální vraždou sedmileté dívky. Školačku zavraždil šestnáctiletý syn sousedů. Při útoku nožem dívce málem odřízl hlavu od těla, uvedla v úterý bez dalších podrobností policie. Motiv mladíka tak není zcela jasný, kriminalistům řekl, že ho vedl „hněv“, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Rakev s ostatky zavražděné sedmileté dívky

Článek

Dívku naposledy viděli živou v pátek odpoledne na hřišti u obytného bloku. O půlnoci ji rodina nahlásila jako pohřešovanou. Prohledávalo se okolí domu a policie současně vyzvala popeláře, aby si více všímali obsahu nádob s odpadky. V jednom z kontejnerů v sobotu skutečně našli dívčino tělo v plastovém pytli.

Zanedlouho začali vyšetřovatelé podezřívat mladíka ze sousedství. Rozhodujícími důkazy byly stopy krve a také pachové stopy.

Foto: Profimedia.cz

Policisté poblíž místa, kde se odehrál masakr.

Chlapec se nejprve snažil zapírat a tvrdil, že stopy po krvi jsou od něj, když se pořezal. Nakonec se bez jakýchkoli emocí přiznal. Když se ho vyšetřovatelé ptali, proč dívku zavraždil, řekl, že motivem jeho činu byl „hněv”.

Motiv nejasný

Žádná hádka ani nedorozumění však krvavému činu podle vyšetřovatelů nepředcházely. Skutečný motiv brutální vraždy tak zůstává i kvůli věku oběti a podezřelého zahalen tajemstvím.

Média pouze uvádějí, že dívka zaklepala v pátek na dveře bytu, kde chlapec s rodiči žil. Chlapec pak dívku, s níž se dobře znal, ubodal v koupelně.

Vyšetřovatele přitom šokovala brutalita, s níž mladík konal. Při útoku kuchyňským nožem s dvaceticentimetrovou čepelí dívce málem odřízl hlavu od těla. Po činu pak tělo odnesl do popelnice. Neprokázal se ani sexuální motiv činu.

Vzorný student

Obě rodiny se podle policistů znají a obě pocházejí z Čečenska. Ve Vídni žijí už delší dobu a jejich vztahy byly přátelské a poklidné. Nikdo neměl žádné oplétačky s policií.

Byla ve špatný čas na špatném místě, mohlo to potkat kohokoli jiného
vyšetřovatel

To platilo také o šestnáctiletém mladíkovi, kterého média s odkazem na výpovědi lidí z jeho okolí líčí jako vynikajícího studenta a důvěryhodného člověka, který netrpěl žádnými psychickými problémy.

Tomu nasvědčuje i vyjádření vyšetřovatelů, podle nichž se dívka ocitla v nesprávný čas na nesprávném místě. „Mohlo to potkat kohokoli jiného,“ uvedl kriminalista Gerhard Haimeder bez uvedení dalších podrobností.

Vyšetřování činu dále pokračuje, vzhledem k věku oběti i útočníka je policie na informace skoupá.

Reklama

Výběr článků

Načítám