Hlavní obsah

Česko se stává tranzitní zemí, migrantů z něj do Německa proudí stále víc

– Praha/Mnichov

Přes Česko převaděči do Německa dopravují stále více migrantů. Německá policie jich letos u českých hranic v nákladních autech a dodávkách odhalila dvakrát tolik než u hranic s Rakouskem. Policejní odbory proto požadují, aby země posílila kontroly u českých hranic. Informuje o tom list Die Welt.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Francie zavedla kvůli útoku v Berlíně kontroly na hranicích s Německem

Článek

„Šance, že budou běženci odhaleni, s tím lze počítat jen v případě, že bude na místě přítomna policie a budou se dělat kontroly,“ uvedl místopředseda odborů spolkové policie Jörg Radek.

Proto podle něj musí být i u hranic s Českem počet policistů „stabilizován”.

Rekordní čtvrtletí 

Zatímco od června do prosince loňského roku německá policie u českých hranic objevila 204 převážených běženců, za první tři měsíce letošního roku jich bylo už 267. To je o poznání více než u dosud z německé strany nejsledovanější hranice s Rakouskem, kde jich bylo 137.

Právě na hranicích s alpskou zemí Německo od roku 2015 provádí běžné hraniční kontroly. Podle nového ministra vnitra Horsta Seehofera (CSU) by vnitřní hranice v Evropské unii, které jsou v rámci schengenského prostoru za normálních okolností bez kontrol, měly být střeženy tak dlouho, dokud nebudou lépe hlídány hranice vnější.

Na rozdíl od Rakouska ale zatím spolková republika na hranicích s Českem podobné kontroly nezavedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám