Hlavní obsah

Nigeřan na nástupišti v Hamburku ubodal svou exmanželku a roční dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Šokující případ se odehrál ve čtvrtek v centru severoněmeckého Hamburku. Na nástupišti městské dráhy na stanici Jungfernstieg ubodal 33letý muž z Nigeru svou o rok starší bývalou manželku a jejich roční dceru. Dítě zemřelo na místě, žena německé národnosti podlehla svým zraněním v nemocnici, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Záchranné složky se snaží oživit pobodanou ženu v Hamburku.

Článek

„Způsob, jakým muž usmrtil dítě i ženu, byl otřesný. Velmi cílený a velmi brutální,“ řekl serveru týdeníku Focus mluvčí policie Timo Zill. Muž chtěl nejprve podle jeho slov utéci, ale nakonec sám zavolal v 10.50 na tísňové telefonní číslo a policie ho vzápětí zadržela. O tom, zda na něj bude uvalena vazba, rozhodne v pátek soudce. Vyšetřovatelé ale zatím nenašli bodnou zbraň, uvedl Zill.

„Mnoho detailů je nám momentálně zcela nejasných, ale je mnoho svědků, které policie postupně vyslýchá. Budou se vyhodnocovat také kamerové záběry,“ dodal mluvčí Zill.

Vyšetřování si vyžádalo omezení v dopravě. Nejvíce změn postihly linky S1 a S3 nadzemní dráhy S-Bahnu.

Německo v poslední době zažilo šok z několika násilných činů spáchaných nožem. Například v Hamburku loni v říjnu Pákistánec ubodal svou dvouletou dceru. Muž se k činu přiznal, proces ještě neskončil.

V Kielu se zase zpovídá u soudu 40letý Turek, který na ulici údajně ubodal svou 34letou manželku před zraky jednoho z jejich dětí. Ve Freiburgu stanul před soudem 53letý muž alžírského původu, protože loni v červenci u pozemních garáží v městečku Teningen údajně ubodal kuchyňským nožem svou bývalou přítelkyni a jejich společného syna.

Reklama

Výběr článků

Načítám