Hlavní obsah

Bezvěrcům drťte lebky a pijte jejich krev, kázal islamista dětem v italské škole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie zatkla muže egyptského původu, jehož podezřívá z napojení na teroristickou organizaci Islámský stát (IS), informoval list La Repubblica. Zatčený Abdar Rahmán vedl islámské centrum ad-Dáua v jihoitalském městě Foggia. Podle policie svého postavení zneužíval a během výuky náboženství mezi dětmi šířil propagandu džihádu a podněcoval k „teroristické činnosti”.

Foto: Manuel Silvestri, Reuters

Italská policie. Ilustrační foto

Článek

Policie 59letého Rahmána sledovala několik měsíců a nahrávala jeho výuku místních dětí, jež podle vyšetřovatelů mimo jiné naváděl k zabíjení nemuslimů.

„Vyzývám vás k boji s nevěřícími - mečem je stínejte, s pomocí výbušných pásů vyhoďte jejich těla do vzduchu,” říká Rahmán na jedné z nahrávek skupině dětí ve věku od čtyř do deseti let. „Musíme rozdrtit lebky nevěřících a vypít jejich krev - jen tak zvítězíme,” pobízí žáky na další z nahrávek.

Špatný učitel

Během vyšetřování označeného krycím jménem „špatný učitel” policie zabavila 370 tisíc eur (bezmála 9,5 miliónu korun).

V materiálech, které policie získala z Faceboku, Twitteru a WhatsAppu, zadržený vyzývá k džihádu anebo radí, jak vyrobit zbraně. Podle vyšetřovatelů na sociálních sítích psal o „nutnosti zničil kostely a nahradit je mešitami” a „z Itálie učinil cíl teroristické činnosti”. Rahmán je ženatý s Italkou, které je nyní 79 let, a získal italské občanství.

Reklama

Výběr článků

Načítám