Hlavní obsah

Eritrejec přišel o oko při rvačce migrantů v Calais, kde zasahovala policie

– Calais • Aktualizováno

Pět migrantů je v ohrožení života poté, co byli postřeleni během rvačky, která propukla mezi migranty v Calais a kterou se pak pokusili zvládnout přivolaní policisté. Informovala o tom agentura AFP, podle níž bylo zraněno dalších 18 osob. Jeden migrant z Eritreje přišel ve středu o oko při rvačce, list The Express. Zraněni byli i dva policisté.

Foto: Novinky/Reuters

Do Calais se vrátili migranti

Článek

Podle agentur AFP propukla rvačka mezi uprchlíky z Afghánistánu a Eritreje při rozdávání jídla u polikliniky. Do rvačky se zapojilo asi sto migrantů vyzbrojených především pálkami a holemi.

Zasáhlo proti nim padesát policistů, kteří museli použit slzný plyn, protože na ně migranti házeli kameny.

Dva zranění byli převezeni do nemocnice v Calais, o třetího se podle prefektury postarali na místě záchranáři.

Jeden z migrantů z Eritreje při brutální rvačce přišel o oko. Podle kanceláře prokurátora jsou lékaři přesvědčeni, že zranění bylo způsobeno „buď gumovým projektilem nebo plynovým granátem“.

Proto se případu ujala Generální inspekce policie (IGPN), která má zjistit, kdo mu způsobil zranění - zda migranti, či policie.

V Calais pobývá i po zrušení tábora Džungle, kde žilo 8000 migrantů, podle různých odhadů od 550 do 800 migrantů. Dvě skupiny Afghánců po sobě střílely už loni 25. listopadu, zraněno tehdy bylo pět lidí. Letos 18. ledna byl vážně pobodán Syřan, který se dostal do hádky s Afghánci na dálničním parkovišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám