Hlavní obsah

Chlapec z Ostravy spadl v Tatrách z lanovky, neměl vážná zranění

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V lyžařském středisku Štrbské Pleso ve Vysokých Tatrách spadl v neděli osmiletý Michal z Ostravy ze sedačkové lanovky z výše osmi metrů. Deník Nový čas informoval, že chlapec naštěstí neutrpěl vážnější zranění.

Foto: Horská záchranná služba Nízké Tatry

Záchranná akce v Nízkých Tatrách

Článek

Michal se vezl na lanovce spolu s otcem a sklouzl ze sedačky. Ten ho v poslední chvíli chytil za ruku, ale po 300 metrech mu došly síly a chlapce upustil.

„Michal naštěstí spadl do sněhu. Lanovku okamžitě zastavili. Přivolaný lékař chlapce zafixoval a záchranka ho pak odvezla do nemocnice,“ napsal Nový čas. Hocha si nechali v nemocnici na pozorování.

Podobný případ se stal nedávno v Zadově na Prachaticku, kde ze sedačkové lanovky rovněž z osmimetrové výšky spadl sedmiletý chlapec. [celá zpráva]

Češi v nesnázích

Skupina českých turistů se v neděli ocitla v nesnázích v Nízkých Tatrách. Na zledovatělém terénu spadl šestatřicetiletý člen skupiny, který klouzal asi 400 metrů. Při pádu si zranil dolní i horní končetinu. Na pomoc mu přispěchali horští záchranáři, kteří ho po ošetření transportovali do údolí, kde zraněného odevzdali posádce rychlé zdravotní pomoci.

„Zbytek skupiny v nepříznivém počasí, v silném větru a na zledovatělém terénu, uvízla na hřebenu. Horští záchranáři je postupně dostali do bezpečí,“ uvedla stránka Horské záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám