Hlavní obsah

Chlapec vypadl z osmimetrové výšky z lanovky v Zadově

Právo, kal
Prachatice

Sedmiletý chlapec v neděli odpoledne vypadl ze sedačkové lanovky Kobyla v Zadově na Prachaticku. Podle informací Práva byla sedačková lanovka mokrá a chlapec z ní sklouzl. Otec, který byl na lanovce s ním, ho zachytil, ale neudržel. Hoch spadl do prašanu z osmimetrové výšky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na místě zasahovala horská služba i záchranáři. Chlapec na místě nejevil žádné známky poranění, ale kvůli mechanismu pádu byl přivolán vrtulník a dítě bylo přepraveno do českobudějovické nemocnice, aby se vyloučilo vnitřní poranění,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Správci areálu se k případu nechtějí blíže vyjadřovat. „Je to nepříjemná nehoda a věc je v šetření jak našem, tak Drážní inspekce. Pro nás je v tuto chvíli nejdůležitější, že je chlapec v pořádku,“ uvedl ředitel lyžařského areálu na Zadově Luděk Sáska.

„My tento případ zatím neprošetřujeme, policie nebyla přizvána,“ řekl Právu mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Otec se synem zřejmě ale žádná pravidla neporušili. V přepravním řádu je totiž jasně napsáno, že dítě do 125 centimetrů musí být na lanovce s dospělým. Zřejmě tak šlo o nešťastnou náhodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám