Hlavní obsah

Konstruktéra ponorky obžalovali z vraždy švédské novinářky, hrozí mu doživotí

Dánský konstruktér Peter Madsen byl obviněn z vraždy švédské novinářky Kim Wallové, uvedla v úterý ve svém vysílání televize Sky News. Dánská prokuratura pro něj žádá doživotí. On sám nadále tvrdí, že je nevinný. Novinářka podle jeho slov zemřela na palubě podomácku vyrobené ponorky na otravu oxidem uhelnatým. Přiznal, že její tělo později rozřezal a vhodil do moře.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Dánský konstruktér ponorky Peter Madsen (čelem k objektivu)

Článek

Kim Wallová byla nezvěstná od 10. srpna. Naposledy ji svědci viděli, když nastupovala na Madsenovu ponorku. První část jejích ostatků se našla 21. srpna poblíž Kodaně. V ponorce se našlo spodní prádlo Wallové a policisté objevili v Madsenově počítači videa zachycující mučení a popravy žen.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédská novnářka Kim Wallová

Během prvních výslechů konstruktér přiznal, že žurnalistka byla na ponorce, ale tvrdil, že ji vysadil živou na souši. Později svou výpověď změnil a uvedl, že Wallovou v ponorce zabil těžký poklop, který na ni spadl. Tvrdil, že byl situací otřesen, jednal nelogicky a zvažoval sebevraždu. Pak si ale vše rozmyslel, tělo vhodil do moře a ponorku nechal na moři záměrně ztroskotat.

Poslední jeho změnou ve výpovědi bylo přiznání, že tělo novinářky rozřezal a jeho části vhodil do moře, když se žena otrávila oxidem uhelnatým.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám