Hlavní obsah

Somálce, který zaútočil na ošetřovatele, vyhostili ze Slovenska do Švédska

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská republika vyhostila šestadvacetiletého somálského žadatele o azyl Gulaida Ahmeda, který počátkem listopadu nůžkami zaútočil na ošetřovatele v záchytném táboru ve městě Humenné.

Foto: David Ryneš, Novinky

Článek

„Somálec byl v těchto dnech vyhoštěn do Švédska,“ řekl televizi Joj mluvčí slovenského ministerstva vnitra Petar Lazarov. Somálcova těhotná manželka a děti mohou zůstat na Slovensku.

Ahmed zaútočil na 29letého zaměstnance záchytného tábora, který mu právě podával léky. „Somálec ho opakovaně udeřil do tváře a ke krku mu přiložil nůžky se slovy, že mu nikdo rozkazovat nebude, ať ho nechá v klidu, jinak ho zabije,“ řekla mluvčí prešovské policie Jana Migaľová. [celá zpráva]

Somálci hrozilo za nebezpečné vyhrožování až tříleté vězení, ale vyvázl jen s podmínkou. „Byl mu uložen trest odnětí svobody na 12 měsíců s podmíněným odkladem na 24 měsíců,“ informovala televizi mluvčí prešovského soudu Ivana Petrufová.

Rodina ze Somálska byla umístěna v záchytném táboře v Humenném a až do zmíněného útoku s ní nebyly žádné problémy. Za osm let takzvaného programu přesídlování v Humenném to byl první případ agresivního chování.

Reklama

Výběr článků

Načítám