Hlavní obsah

U Vídně se srazily vlaky, osm zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Poblíž města Klosterneuburg nedaleko Vídně se v pátek kolem 18:00 srazily dva osobní vlaky. Zraněno bylo osm lidí, z toho čtyři středně těžce a čtyři lehce, informoval podle agentury APA rakouský ministr dopravy Norbert Hofer. Agentury předtím hovořily o dvanácti až dvaceti zraněných.

Foto: ČTK/AP

Jeden z osobních vlaků, které se srazily nedaleko Vídně.

Článek

Při srážce vykolejily vagóny, které se převrátily. V obou soupravách uvázlo několik lidí, zaklíněni ale podle všeho nebyli, na místě zasahovalo mnoho záchranářů.

Foto: ČTK/AP

Jeden z vagónů se převrátil na bok.

Nehoda se stala v katastru obce Kritzendorf u tamního nádraží. Vyhlášena byla nejvyšší pohotovost. Dva z vagónů se zcela převrátily a jeden další vagón je nakloněný. Server heute.at informoval, že na místě zasahoval vrtulník a sanitky.

Podle mluvčího rakouských drah (ÖBB) Christophera Seifa se srazil regionální expres s příměstským vlakem. „Domníváme se, že příčinu je třeba hledat v lidské chybě, nikoli v technické poruše. Ale to se bude v příštích dnech ještě ověřovat,” řekl nový ministr dopravy Hofer a poděkoval záchranářům. APA předtím s odvoláním na mluvčího dolnorakouských hasičů Franze Respergera uvedla, že příčina kolize je neznámá.

Zasažený úsek trati byl uzavřen a ÖBB vyzvala místní cestující, aby počítali se zpožděním kolem 90 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám