Hlavní obsah

Policisté na Slovensku zastřelili zloděje automobilu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Dva muži se pokusili v noci ze čtvrtka na pátek odcizit motorové vozidlo ve slovenské obci Opoj u Trnavy. Na místě zasahovala policie, došlo ke střelbě, jeden z pachatelů byl zastřelen a druhý skončil v nemocnici. Mělo jít o členy tzv. bankomatové mafie. O případu informovala slovenská policie na sociální síti.

Foto: Policie SR

Pachatelé narazili do vozu policie.

Článek

Policisté přichytili pachatele přímo při činu. Zloději Škody Fabia na výzvy policistů nereagovali, snažili se z místa uniknout a svým vozidlem narazili do policejního vozidla. „Později narazili i do dalšího policejního vozidla, které přijelo na místo činu. Zasahující policisté použili služební zbraň a podezřelé postřelili,“ uvedla policie na sociální síti.

Do příjezdu rychlé zdravotní pomoci poskytli policisté zraněným první pomoc. „Jeden muž svým zraněním podlehl na místě a druhý byl převezen do nemocnice,“ dodala policie.

Obyvatelé okolních bytů tvrdí, že při zásahu policistů slyšeli až deset výstřelů. Televize Markíza uvedla, že při střelbě byl smrtelně zraněn šéf tzv. bankomatové mafie Ján Golis (42), který byl zasažen do hlavy. Druhý postřelený muž je ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života.

Bankomatová mafie v minulosti vytrhávala bankomaty ze zdi především na západním Slovensku, v České republice a v Rakousku. Za tyto činy byli členové skupiny okresním soudem odsouzeni, ale krajský soud rozsudek zrušil a celé dokazování začalo od začátku. Několik členů skupiny se tak dostalo na svobodu.

Foto: Policie SR

Nabouraný policejní vůz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám