Hlavní obsah

Slovák vyvolal paniku v letadle. Před přistáním v Londýně začal křičet, že má bombu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Děsivou situaci zažili cestující letecké společnosti Ryanair ve čtvrtek na lince z Bratislavy do Londýna. Před přistáním na letišti Stansted začal slovenský cestující křičet, že má bombu. Server dalito.sk citoval několik cestujících, kteří přiznali, že se v panice začali loučit se životem.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Asi 30 minut před přistáním se jeden z cestujících najednou postavil a začal na celé letadlo vykřikovat, že má v počítači bombu a letadlo vyhodí do povětří. Bylo to strašné, už jsme se loučili s rodinami,“ řekl serveru dalito.sk jeden z pasažérů.

Posádka letadla se snažila muže uklidnit a oznámila letišti, že na palubě došlo k vyhrožování bombou. Po přistání bylo letadlo navedeno do odlehlé části letiště.

„Dvě hodiny se nedělo nic. Z oken jsme sledovali přípravy britské protiteroristické jednotky. Nejdříve zkontrolovali zavazadla v trupu letadla, až pak vešli na palubu. Než zpacifikovali muže, který vyhrožoval bombou, uběhly tři hodiny,“ popsal situaci cestující z Bratislavy.

Za nepochopitelné považuje to, že je britská protiteroristická jednotka nechala celou dobu na palubě společně s mužem, který vyhrožoval bombou.

Je ve vazbě

Incident potvrdil i mluvčí společnosti Ryanair Robin Kiely. „Posádka letu z Bratislavy do Londýna požádala ve čtvrtek policii o asistenci, když při přistávání na letišti Stansted byl ohlášen falešný bezpečnostní poplach,“ řekl mluvčí. Podle informací některých médií byl Slovák opilý, ale to nikdo oficiálně nepotvrdil.

Igor Skoček z tiskového odboru slovenského ministerstva zahraničí v pátek potvrdil pouze to, že na letišti došlo k zatčení občana Slovenské republiky. „Momentálně je ve vazbě. O konzulární pomoc zatím nepožádal,“ řekl Skoček. Mluvčí britské policie Dave Paramore potvrdil, že se jedná o 34letého muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám